2 September 2010

Senarai Semak 7E!

Assalammualaikum.

Selamat kembali pada tanah sendiri. Hehehe.

Lamaaaaaaaaanya saya menyepikan diri.Sekarang,baru timbul.Bila dah timbul,rasa skill menulis dah tak selancar dulu.Kena taip,berhenti untuk fikir sekejap dan taip semula.Tengok,ayat pun macam nak karang surat formal :D

Sebenarnya,ayat tadi tu mukadimah jek.Cikgu pesan kalau buat surat,kita kena tumpukan pada isi-isi penting saja kan?Jadi mari kita semak isi-isi penting dibawah ini:

1. tarikh nikah, sanding & bertandang
- dah cop.

2. kursus kahwin & dokumen
- kursus :
dah
- hiv test : dah
- borang : dah


3. tempat
- nikah : masjid
- sanding : rumah
- bertandang : rumah


4. catering & kanopi
- khidmat rewang (sanding,tandang)

- kanopi:deposit paid.balanced deposit - next month

5. pelamin & deko
- sanding : deposit paid. balanced deposit - next month.

- bertandang : booked.

6. photographer
- nikah, reception & bertandang : booked. deposit paid.

- pre-wedding : tade dlm list tapi end up ada plak.tak disengajakan :D

7. videographer
- nikah & sanding : -
- bertandang : -


8. wedding outfit
- nikah :
tailor suruh hantar kain lepas raya mggu ke2.
- sanding : fitting in early of Oct.
- bertandang : fitting in early of Oct.

9. makeup

- nikah & sanding : wedding package
- bertandang : wedding package
- inai : pakai sendiri
  
10. favors
a)nikah : belum
b)sanding :

- kawan : in progress
- all guest : in progress
- rombongan family : belum
- kids : in progress
c)bertandang :

all guest : belum
rombongan family : belum
kids : belum

11. bunga pahar
- sanding : barang dah ada.tggu nk isi telur jek

- bertandang : barang dah ada.tggu nk isi telur jek

12. hantaran
- for him :9,belum ditransformasi lagi
- for her :
7,belum ditransformasi lagi
- decorator : beauty touch

13. rings
- his : dah

- hers : dah
 
14. invitation card

- sanding : belum print
- bertandang : belum print

15. cake
- sanding : belum
- bertandang : belum

16. tok kadi
-
dah

17. handbouquet
- nikah : weeding package

- sanding : weeding package
- bertandang : weeding package

18. guest list
- ongoing


19. ceremony, entertainment & kompang
- sanding : not yet decided
- bertandang : not yet decided


20. pengapit

- sanding : Ajja & Ed
- bertandang :
Ajja & Ed

21. dresses for family
- sanding : warna-warni aidilfitri :))
- bertandang : not yet decided

22. wedding heels
- nikah - belum beli lg tp nk kaler white searching....
- sanding - wedding package
- bertandang : wedding package

23. event itinerary
- hmm..

 
24. wedding props
- bunga manggar&penanggar : adik-adik saya
- guestbook : tade tapi yg ni menginspiredkan saya ;)



Bila dah tengok satu persatu isi-isi diatas,maka dapat dirumuskan bahawa persiapan sedang berjalan dengan tagline "sekejap buat sekejap tak".Kalau saya bagi 30% pada progress setakat ni,ok tak?Terima kasih pada dia ni sebab ingatkan saya tentang senarai semak.Saya ada buat satu dalam excel tapi kali terakhir update 3 bulan lepas sewaktu membeli langsir.Hikhik.

Doakan saya dipermudahkan urusan untuk 2 bulan akan datang ni.

Ok,bai.

11 Ulasan:

Anonymous phia berkata...

apakah 7E? hihihi

2 September 2010 4:06 PTG  
Blogger dEe berkata...

wah, ko pn nk wat post psl wedding?

3 September 2010 8:08 PG  
Anonymous Tanpa Nama berkata...

wah..dah mau kawen ye adikkus. tahniah!

kak beb

3 September 2010 8:13 PG  
Blogger is-nanie berkata...

owh.. congrats..
jgn malu2 mintak alamat kiteorang nanti..

4 September 2010 6:20 PTG  
Blogger chentaholic berkata...

Cayalah Fitri Asrah!!
Good luck and stay cool!!
Ingat, sentiasa bersederhana...

13 September 2010 9:34 PTG  
Blogger een berkata...

sedap sungguh membaca senarai semak 7E ni ;)..

can't wait for the day..hik hik...

28 September 2010 12:15 PTG  
Blogger ♥ dak pink berkata...

wah2.

gudluck dear. =)

29 September 2010 4:57 PTG  
Blogger NURUL berkata...

7E itu apa awak

15 Oktober 2010 9:50 PG  
Anonymous fie berkata...

nurul:7E tu tarikh hari besar kita :D

15 Oktober 2010 6:25 PTG  
Blogger tembun berkata...

awak.
selamat menempuh alam baru:P

25 Oktober 2010 4:18 PTG  
Blogger Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

13 November 2016 12:42 PG  

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama