7 April 2009

Bila mata kiri bkedip

Sebulan lamanya tidak mengupdate di blog sendiri.Bila masuk tengok...lalang2 dan semak semakin sihat hijau bugar.Rasa lama dah tak bkebun di tanah sendiri.Alik2 lebih senang mgikuti kawan2 lain dgn cerita mereka terkini.Ada juga 2-3 kawan btnya,kenapa mdiamkn diri knape dah lama tak update..tapi sekadar mjawab kesibukan yg dtg secara tiba-tiba dan mood menulis kini semakin bkurang.Apakah??

Apakah kerana aku sekarang lebih senang mbiarkann segala yg berlaku berlalu dgn begitu saje atau masa benar2 mbunuh aku??aku sedar blog yg lama lebih byk traffic berbanding dgn yg ini.Mungkin dulu kerajinan aku mengupdate sebarang cite terbaru faktor utama org luar tetamu sering kelur masuk blog aku.Tapi sekarang tidak sekencang itu...Xpela.itu bukan kegagalan bg aku yg bukan seorang blogger yg tegar.(dulu ..ye)Aku mnulis bila mana aku rasa perlu atau hati aku cukup senang ketika itu.Atau aku menulis bila kesedihan dn kedukaan asam garam kehidupan atau aku bisa mnulis bila aku rasa nk marah dan blog yg tak bsalah ini sebagai medannye blogger-emoticon.blogspot.com dan paling penting(nie faktor utama ok) aku akan mnulis bila masa sentiasa mahu bersama.


Oh..sambil menulis ini sungguhla alis mata kiriku ini tidak behenti kedip dr hari ahad lagi.org tua² kata klu alis mata kiri berkedip kemungkinan ade sesuatu yg akan myebabkan anda untuk mnangis dukacita.bukanla nk kata percaya tapi dah banyak terjadi secara kebetulanblogger-emoticon.blogspot.com.aku tak percaya seratus persen(kang kufarat plak) tapi kebanyakan kata² org tua nie agak boleh diguna pakai belaka lagi2 dgn ape yg berlaku kat aku secara kebetulan.kebetulan disini adalah alis mata kiri berkedip sekerap mungkin.(abaikan kalau korang tak pena rasa pengalaman sebegini) tapi mana2 kawan yg pena aku cite mcm ko has,ko mgkn tau kan betapa kebetulan aku memang sesuatu dgn mata kiriku berkedip pd waktu para-normal.Mgkn ini yg dinamakan suratan atau kebetulan seperti tajuk lagu itu.

Walau ape pun yg berlaku samada buruk sekalipun,biarla aku tdk mgaitkan ia dengan mata kiriku yg ni atau mana2 pihak yg masih hidup atau mati.Sebab ape yg berlaku itu,sudah ditetapkan oleh-Nya.Sapala aku utk mnidakkannya dr berlaku.Sekalipun mata kiri memberi signal terlebih awal,aku anggap ia sebagai tanda peringatan untuk aku sediakan payung sebelum hujan atau paling ringkas,itu antara tanda2 awal mnunjukkn bahawa aku akan sakit mata tdk lama lagi.blogger-emoticon.blogspot.com

sesungguhnya yg baik itu dtg dr Allah dan yg buruk itu sememangnya dtg dr kealpaan aku sendiri..

Label: , , ,

5 Ulasan:

Blogger .::haS::. berkata...

tertebas gak lalang akhirnya..

8 April 2009 12:35 PTG  
Blogger f.i.f.i.E berkata...

hehe.mood berkebun muncul tetiba.keh3!

8 April 2009 1:27 PTG  
Blogger s a r a h . a b d u l l a h berkata...

peh..lamo gilos ek!!! aper cerr!!

8 April 2009 4:33 PTG  
Blogger pot landlord berkata...

yehuuu!im just moved out from the cave la babe!

8 April 2009 6:34 PTG  
Blogger een berkata...

hi..hehehe...mata kiri berkedip..kalo percaya mcm kurafat..mungkin kebetulan je..tp selalunya tepat..dh byk kali dh sy buat experiment..hehe..semuanya tepat..mata kiri berkedip bukan tanda menangis..tp tanda sesuatuyg sgt hepi yg sy tunggu2..:)

14 Januari 2010 3:41 PTG  

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama