26 Jun 2009

Kun Fayakun

Sekarang...

Aku sedang menelaah filem ini.Hanya sempat menghabiskan abis 2-3 plot cerita tapi seakan menuntut aku habiskan sampai babak terakhir.Sungguh..aku tak boleh habiskan suma dalam satu hari.Aku perlukan ruang2 yang longgar bila mata-mata sedang memerhatikan aku secara senyap.Pada mereka,aku beryou tube sepanjang masa tapi sebenarnya BUKAN.

Kebetulan terjumpa ketika aku beremosi dengan insiden semalam.Ya..Tuhan temukan aku dgn filem ini supaya aku sentiasa update dan beringat tentang zat-Nya yang tak pernah luak walaupun pun manusia sentiasa berbagai berperasaan pada-Nya.

Hmm..
Aku agak beremosi dalam entry yang lepas.Nah..tapi hari ni setelah pertemuan aku dgn kata-kata ini,secara tdk langsung mengaktifkan otak kiri ku utk mengadaptasi KUN FAYAKUN dalam kehidupan aku seharian.

"Tiada apa yang boleh melukai hati kamu,melainkan Tuhanmu menetapkan begitu"

Petikan dari onebonez:
Kau tak perlu buat jahat untuk Tuhan balas dengan keburukan. Tuhan juga tak perlu kau berbuat baik untuk dibalas dengan kesenangan. Tuhan itu bukan asyik nak berbalas2. boleh jadi Dia kurniakan ujian dan dugaan kerana mahu kau kembali menagih kasih sayangNya. boleh jadi kau dah terlalu jauh dariNya. and just because everything seems to be so beautiful in your life, doesn't mean you're being a good believer already. Itupun ujian weh.

Label: , ,

2 Ulasan:

Blogger susudalambotol berkata...

suka entri ni :)

1 Julai 2009 9:34 PG  
Blogger Potlandlord berkata...

kak hidd>>Tahniah!Anda org pertama komentar utk entri nih.Tak suma org2 mampu membaca tersurat dalam tersirat..:)

1 Julai 2009 10:04 PG  

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

<< Laman utama